Categorieën
Romeinen Wereld oriëntatie

Thema Romeinen – update 2

Hoi allemaal,

 

Hier weer een update over de Romeinen! We zijn erg hard aan het werk, in groepjes wordt er echt onderzoek gedaan naar de vragen. Filmpjes worden bekeken, websites worden doorgelezen, plaatjes worden bestudeerd en boeken gebruikt als echte bronnen. Het is erg gaaf om te zien hoe betrokken iedereen is en hoe hard ze werken. Ook het gebruiken van verschillende bronnen gaat ook steeds beter!

Gisteren (dinsdag) zijn we ook naar de bibliotheek gegaan dankzij Kuba, Yasmin, Bartek en Thymo. Zij kwamen op het idee om daar boeken te zoeken over de Romeinen en hebben vervolgens een datum bepaalt en een brief geschreven voor de ouders. Dankzij hen en de ouders die mee zijn gegaan (nog heel erg bedankt!) hebben we nu erg veel boeken over de Romeinen en kunnen we weer veel bestuderen en lezen.

Bezoek Bieb
Dankzij Thymo, Yasmin, Kuba, Bartek en alle ouders die mee zijn gegaan hebben we nu bijna) alle boeken over de Romeinen die ze hadden.
Tijdsbalk van de Romeinen
Een zelfgemaakte tijdsbalk. Justin, Ian, Emir, Kayla en Lindsy hebben opgezocht wanneer het Romeinse Rijk bestond en hoe het nu zit met voor en na christus.
PowerPoint Romeinse toiletten
Joey, Narischa, Bergin en Lisa vroegen zich af hoe de Romeinen naar de wc gingen. Ze bestuderen plaatjes, lezen op websites en bekijken filmpjes om antwoorden te vinden.
Het Romeinse Rijk
Davey, Sherin, Mareno en Ebru hebben onderzoek gedaan naar het Romeinse Rijk; hoe groot was dat nu eigenlijk?
Hoe zien Romeinen er uit?
Cameron, Mejhemin, Cihan en Marit doen onderzoek naar hoe de Romeinen er uit zien. Ze kijken naar kleren, schoenen en haren. Dit zijn belangrijke plaatjes die ze willen gebruiken.
Onze 'bieb'
De boeken die we van de bibliotheek hebben geleend en nog boeken die kinderen vanuit thuis hebben meegenomen.

 

Ik hoop dat de foto’s een goed beeld geven van hoe gaaf het is om samen over de Romeinen te werken, ik zie in ieder geval prachtige dingen gebeuren.

 

Groeten,

Meneer Joost

Één reactie op “Thema Romeinen – update 2”

Reacties zijn gesloten.