Categorieën
Geen categorie

Spelen met taal, ‘t is niet meer normaal!

Sinds de opening van het traject ‘De Schoolschrijver’ is Marlies al drie keer bij ons in de klas gekomen. De eerste keer hebben we gezellig gepraat over hoe het nu is om schrijver te zijn, waar Marlies is opgegroeid, wat voor gevaarlijk huisdier ze heeft gehad en nog veel meer. 

De tweede les hebben we het gehad over hoe je nu een boek schrijft: Wat is de eerste zin en wat is de laatste? Wie is de hoofdpersoon en wie komen er allemaal in het verhaal voor? Marlies heeft dit toen super duidelijk uitgelegd door te laten zien welke personages in het boek ‘De geweldige zomer van Daan S.’ met elkaar te maken hebben door lijntjes te trekken tussen deze personages. 

IMG_20160225_113805-COLLAGE

Natuurlijk zijn we zelf ook aan de slag gegaan met schrijven: er zijn prachtige feestgedichten en dagboekfragmenten over het jaar 2036 geschreven. Heel erg gaaf om al dat schrijftalent en ambitie te horen!
De komende weken gaan we aan een hele speciale, grote opdracht beginnen. De kinderen mogen hiervoor tijdschriften bestuderen en eventueel meenemen als ze willen. 

Om het lezen thuis en op school nog meer te stimuleren kunnen de kinderen ook een erg mooi en spannend boek winnen! Hoe meer sommen je maakt in Rekentuin, des te meer kans je maakt. Heel erg veel succes dus! Thymo en Alina zijn in ieder geval al goed op weg.. Super!

Geefmijmaareenboek
#Geefmijmaareenboek!

 

Groeten,.

meneer Joost

NaamTotaal gemaakte sommen
Thymo504
Ian295
Marit140
Justin135
Ebru134
Lindsy83
Emir77
Mejhemin70
Kayla50
Joënsley39
Davey
Bergin
Mareno
Cihan
Narischa
Bartek

 

NaamTotaal gemaakte sommen
Alina178
Jason175
Eman71
Jody63
Shurviano55
Chanel30
Bregje
Ismael
Anouchka
Jay
Nurgul
Ryshano