Categorieën
Huiswerk Taal

Huiswerk 19 november

Hoi allemaal,

Hierbij het huiswerk voor de komende week:

Opdracht 1:

Je gaat thuis, op school, bij opa en oma, enzovoort, dingen zoeken die in het meervoud niet van klank veranderen. Je moet er 15 vinden. Doe het zo:

de bal – de ballen
de tafel – de tafels

Als je het fijn vindt mag je er ook tekeningen of foto’s van maken en die erbij zetten. Je moet het altijd opschrijven!

Opdracht 2:

Je gaat thuis, op school, bij opa en oma, enzovoort, dingen zoeken die in het meervoud wel van klank veranderen. Je moet er 15 vinden. Doe het zo:

het lid – de leden
het slot – de sloten

Als je het fijn vindt mag je er ook tekeningen of foto’s van maken en die erbij zetten. Je moet het altijd opschrijven! Gebruik als hulpmiddel de uitleg uit het taalboek hieronder:
Dit is alleen bij woorden die in meervoud van klank veranderen!

Opdracht 3:

Je gaat thuis, op school, bij opa en oma, enzovoort, dingen zoeken die je als verkleinwoord kunt opschrijven. Je moet er 15 vinden. Doe het zo:

de koning – het koninkje
het spel – het spelletje
de tang – het tangetje

Als je het fijn vindt mag je er ook tekeningen of foto’s van maken en die erbij zetten. Je moet het altijd opschrijven! Gebruik als hulpmiddel de uitleg uit het taalboek hieronder (let ook op de tip die er onder staat!):
Tip: zeg hardop ‘een grote bal, en een klein …’

Opdracht 4:

Speel elke dag ongeveer 10 minuten in Rekentuin, vooral optellen en aftrekken is belangrijk! Veel oefenen en hard werken zorgt er echt voor dat je beter en sneller gaat rekenen. Met veel oefenen kom je misschien wel in de top 10 van meest gemaakte oefeningen..

Veel plezier en succes!
Meneer Joost