Handige filmpjes groep 6

Filmpjes over VOC, Batavia & Amsterdam:

VOC 1
Welkom in de Gouden eeuw: de VOC. In dit filmpje spelen ze veel dingen van de VOC op een grappige manier na. Er komt aan bod hoe mannen ‘in de val werden gelokt’ om te werken voor de VOC, hoe het er op een schip aan toe ging en nog veel meer. Dit filmpje kun je waarschijnlijk helaas niet op je tablet op school bekijken.

 

Ruim baan voor de VOC!

 

Vaar mee met de VOC: deel 1

 

Vaar mee met de VOC: deel 2

 

Heren 17: het bestuur van de VOC

 

Een reis vol gevaren: de route van de VOC

 

In dit filmpje wordt uitgelegd waarom er zo veel handel was in Amsterdam en hoe het komt dat Amsterdam zo groot is kunnen worden.

 

In dit filmpje hoor en zie je waarom ze een dam in Amsterdam hebben gebouwd en hoe Amsterdam zo’n grote stad heeft kunnen worden.

 

Deze aflevering van het klokhuis gaat over de grachtengordel, de VOC en grachtenpanden. Allemaal heel belangrijk voor de Nederlandse geschiedenis!

 

Deze aflevering van het Klokhuis gaat over de VOC, het grootste handelsbedrijf van de wereld! Maar hoe ging het op zo’n schip? Hoe vonden ze de weg?

 

Filmpjes over de watersnoodramp en de Deltawerken:

Vroeger & zo: 1953. Een filmpje van een kwartier met veel beelden van de watersnoodramp.

 

Watersnoodramp 1953: wat gebeurde er? Een kort filmpje over hoe de watersnoodramp heeft kunnen gebeuren en wat de gevolgen waren.

 

Het klokhuis: de watersnoodramp. In dit filmpje zie je de Oosterscheldekering, leggen ze uit hoe de watersnoodramp heeft kunnen gebeuren, vertellen mensen hoe het was om de watersnoodramp mee te maken en nog veel meer.

 

Vroeger was het anders: de watersnoodramp. Dit filmpje gaat over hoe de mensen in de rest van Nederland hoorden dat de dijken in Zeeland door waren gebroken. Ook gaat het een stukje over het Deltaplan.

 

De redding komt, maar is helaas niet voor iedereen op tijd. Dit filmpje gaat over hoe mensen de slachtoffers van de watersnoodramp hebben gered en geholpen.

 

Een filmpje van Willem Wever waarin ze onderzoeken hoe de Watersnoodramp heeft kunnen gebeuren?