Categorieën
Informatie Wereld oriëntatie

De kracht van water: opening & onderzoek

 

IMG_20150914_130650
De vier geheimzinnige enveloppen..

Maandag 14 september is het nieuwe thema ‘De kracht van water’ geopend. Meneer Joost had vier enveloppen met daarin geheimzinnige codes.. Maar wat betekenden deze codes? Het was natuurlijk aan de kinderen zelf om dat uit te zoeken!

Het eerste deel van de opening:

 

Na wat onderzoek vinden een aantal kinderen steeds plaatjes van Egypte, hoe zou dat komen? Gelukkig zitten er een aantal fanatieke Minecraft spelers in de klas en weten ze wat coördinaten zijn 🙂

Hier zoeken een aantal kinderen op waar de coördinaten naar verwijzen:

 

De afgelopen dagen zijn we dan ook druk bezig met onderzoek naar de kracht van water. We onderzoeken nu het Oude Egypte, de Watersnoodramp, het Deltaplan en de VOC. We gebruiken hiervoor heel veel boeken van de bibliotheek, informatieve filmpjes, handige websites en dingen die juffrouw Kimberley en meneer Joost vertellen en uitleggen. Al deze informatie wordt in eigen woorden opgeschreven in het thema-schrift, zodat kinderen het echt moeten begrijpen en ze het op die manier weer beter onthouden.

Het is gaaf om te zien hoe enthousiast de kinderen aan het werk gaan en wat voor belangrijke informatie ze al gevonden hebben. Kortom: wij zijn goed bezig!

IMG_20150929_133558-COLLAGE
Belangrijke informatie samen vatten (en dus echt begrijpen!) door het in de themaschriften te schrijven.

 

Groeten,

meneer Joost