Romeinen

In dit filmpje zie je hoe het Romeinse rijk uiteindelijk viel.

 

In dit filmpje zie je dat Bonifatius vond dat de Germanen niet meer in hun eigen goden moesten geloven, maar in Jezus. Niet alle Germanen waren het met hem eens.

 

In dit filmpje leer je hoe Karel de grote keizer werd en wat voor geloof hij heeft. Ook wordt er duidelijk wie de paus is.

 

In dit filmpje zie je wie Bonifatius is.

 

Deze aflevering van Klokhuis gaat over Willibrord, de monnik uit Ierland die heel erg belangrijk is geweest voor het katholieke geloof in Nederland.

 

Dit filmpje vertelt iets over de monniken in de middeleeuwen.

 

Deze aflevering van ‘Vroeger & zo’ gaat over Karel de Grote. Je leert hoe hij zijn rijk bestuurde en wat hij bijvoorbeeld deed met de heilige bomen van volken.

 

Deze aflevering van het Klokhuis duurt ongeveer een kwartier en gaat over Karel de Grote. Via de Grote Karel de Grote Quiz leer je wie hij was, hoe hij zijn rijk bestuurde en nog veel meer!

 

Dit filmpje gaat over het gebedshuis van katholieken. Je ziet een kerk van binnen en er wordt uitgelegd waarom er zoveel schilderijen in een kerk hangen.

 

Een kort en grappig filmpje waarin wordt uitgelegd wat ‘Pasen’ nu eigenlijk is.

 

Dit filmpje gaat over 3 wereldgodsdiensten: het Jodendom, het Christendom en de Islam. Er wordt gekeken naar wat hetzelfde is en wat verschillend is.